Masterscripties en dissertaties gezocht voor de Jan van Dijk Award 2017

De uitreiking van de Jan van Dijk Award 2016 zit nog fris in het geheugen, maar de werving voor de Jan van Dijk Award 2017 is alweer in volle gang. Nog tot en met juni kunnen masterscripties en dissertaties worden aangemeld voor deze prestigieuze prijs.

Benieuwd naar wat er met de Jan van Dijk Award wordt beoogd en wie de prijswinnaars van 2016 zijn? Bekijk het in deze video!

Aanmelden
Kent u toevallig iemand die een dissertatie of scriptie heeft geschreven over de (rechts)positie van slachtoffers of over de ontwikkeling van wetenschappelijke inzichten op dit gebied? Dan maakt hij of zij mogelijk kans op de Jan van Dijk Award 2017 én een geldbedrag van €2.500,- of €1.750,-! Bekijk voor meer informatie de aanmeldpagina.

Initiatiefnemers
De Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award is een initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Fonds Slachtofferhulp. De Award stimuleert het universitaire onderwijs meer aandacht te besteden aan de rechten van en hulpverlening aan slachtoffers. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Fonds Slachtofferhulp vernoemden de prijs naar Jan van Dijk, wereldwijd befaamd criminoloog en victimoloog, als blijk van waardering voor zijn bijdrage aan de kennisontwikkeling op het gebied van slachtoffers.