Jan van Dijk Award 2016 open voor inzendingen

Sinds twee jaar bekroont de Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award de beste scriptie en dissertatie op het gebied van victimologie en slachtofferrechten. Na twee geslaagde edities is de Jan van Dijk Award 2016 open voor inzendingen.

De rechtspositie van of hulpverlening (juridisch, sociaal, psychologisch) aan slachtoffers van criminaliteit en ongevallen verdient de aandacht. Zo ook de ontwikkeling van wetenschappelijke inzichten op dit vlak. Scripties of dissertaties over deze onderwerpen maken kans op de Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award. De Jan van Dijk Award looft een prijs uit voor de beste dissertatie (€ 2.500,-) en voor de beste masterscriptie (€ 1.750,-).

Initiatief Ministerie Veiligheid en Justitie en het Fonds Slachtofferhulp
De Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award is een initiatief van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Fonds Slachtofferhulp. De Award stimuleert het universitaire onderwijs meer aandacht te besteden aan de rechten van en hulpverlening aan slachtoffers. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Fonds Slachtofferhulp vernoemden de prijs naar Jan van Dijk, wereldwijd befaamd criminoloog en victimoloog, als blijk van waardering voor zijn bijdrage aan de kennisontwikkeling op het gebied van slachtoffers.

Bekijk meer informatie over de reglementen