Aanmelden

Elk jaar reiken wij de Jan van Dijk Award uit aan de beste dissertatie en scriptie op het gebied van de (rechts)positie van slachtoffers.
Heb jij je dissertatie of scriptie hierover geschreven?
En wil je kans maken op een fantastisch geldbedrag?
Stuur dan je dissertatie of scriptie nu in en maak kans op maar liefst € 2500,- (dissertatie) of € 1750,- (scriptie)!

Wat moet je doen?
Draag als auteur, begeleider of promotor de scriptie of dissertatie voor door een mail te sturen naar info@janvandijkaward.nl. Zet daarin je dissertatie of scriptie, een samenvatting van maximaal 1000 woorden en je officiële cijferlijst of andere document. We stellen je zo snel mogelijk op de hoogte van de uitkomst. Tot en met juni kunnen masterscripties en dissertaties worden aangemeld voor de Jan van Dijk Award 2017.

Waaraan moet je voldoen?
Een scriptie of dissertatie moet in het Nederlands of Engels zijn geschreven aan een Nederlandse universiteit en beoordeeld (thesis) of verdedigd (dissertatie) zijn. De scriptie of dissertatie is op 1 december in het jaar van de award niet langer dan 5 jaar geleden beoordeeld.

Kijk voor de complete omschrijving van de regels en eisen in het scriptiereglement 2017 of het dissertatiereglement 2017. Lees voor de Engelse versie thesis regulation 2017 of dissertation regulation 2017.

Wie wint de Award?
De jury zal bij het toekennen van de scriptie prijs onder andere aandacht besteden aan:

  • Originaliteit
  • Bijdrage aan de bevordering van kennis op het gebied van de rechtspositie van of hulpverlening (juridisch, sociaal, psychologisch) aan slachtoffers van criminaliteit en ongevallen
  • Wetenschappelijke kwaliteit.

2016-10-11-15_20_24-prijswinnaars-_-jan-van-dijk-award